Fibertäcken

Tvättråd:

Tvättas i 60 grader maskintvätt, gärna med flytande tvättmedel, undvik sköljmedel då detta minskar fylligheten i täckena. Använd endast 1/3 av den normala mängden tvättmedel

Torktumla täcket på svag värme. Undvik tennisbollar när du tumlar täcken med hålfiber. Hålfibern kan skadas vid tumling med bollar.  

Låt täcket torka ordentligt efter tvätt. Pausa med jämna mellanrum och skaka på täcket för att hjälpa den att få tillbaka fluffigheten. Organic täcken

Tvättas i 60 grader maskintvätt, gärna med flytande tvättmedel, undvik sköljmedel då detta minskar fylligheten i täcket. Vid maskintvätt minskas tvättmedelsdoseringen med hälften. 


Torka täcket i torktumlare på svag värme, fibern mår bäst av att inte bli för varm under torkningen. Undvik tennisbollar när du tumlar. Fibern kan skadas vid tumling med bollar.  Pausa med jämna mellanrum och skaka lite på täcket för att hjälpa den att få tillbaka fluffigheten.


Dun


Tvätta täcket försiktigt i upp till 60 grader maskintvätt. Dun ska inte blekas eller strykas. 

Använd endast 1/3 av den normala mängden tvättmedel. Använd gärna ett enzymfritt tvättmedel som är skonsammare för dunet och ger längre hållbarhet. Använd inte sköljmedel. Kontrollera alltid sömmar och yttertygets tillstånd före tvätt.


Dunprodukter behöver torkas i torktumlare så att det inte bildas klumpar av dunet, gärna tillsammans med en tennisboll eller två, de hjälper till att puffa isär dun och fjädrar. Pausa med jämna mellanrum och skaka och puffa täcket, det hjälper också till att förhindra klumpbildning. Täcket behöver hållas varm ända tills den är helt torr, annars finns risk för lukt.


Skaka gärna täcket dagligen. Man bör ej ligga på täcket då fjäderpennorna bryts av. Bör ej piskas.Tyngdtäcke Harmona

Täcket går att tvätta i maskintvätt, skonsamt i 60grader, låt det plantorka. 

OBS! Tvättas i tvättmaskin som är anpassad till täckets vikt.

Kontrollera alltid täcket så att samtliga sömmar är hela efter/innan tvätt.